Van der Vaart tipt Ajax en Feyenoord: 'Die gozer een 5-jarig contract aanbieden'

Van der Vaart tipt Ajax en Feyenoord: 'Die gozer een 5-jarig contract aanbieden'

Gepubliceerd: maandag 4 februari 2019 om 06:53ma 04-02-2019 om 06:53

Rafael van der Vaart vindt dat Ajax en Feyenoord een poging moeten doen om Jerdy Schouten voor meerdere jaren vast te leggen. Schouten (22) is een van de grote uitblinkers van Excelsior, dat Feyenoord zondagmiddag met 2-1 versloeg.

Van der Vaart is zeer onder de indruk van de middenvelder, die afgelopen zomer werd overgenomen van Telstar. "Ik genoot van die Schouten. Daar heeft iedereen het over, dus het is niet zo dat ik de wijsneus wil zijn. Dat is een heerlijke speler om naar te kijken", zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal.

"Hij weet gewoon wat er gebeurt, wil alles voetballend oplossen en vooruit spelen. Als nummer zes is dat heel erg belangrijk. Hij zit overal tussen, niet alleen voetballend, maar hij doet ook af en toe een tackle. Van de 33 slidings waren er 31 goed (tegen Feyenoord, red.). Het is super mooi om naar te kijken. Hij heeft ook een goede bouw, hij staat rechtop."

Van der Vaart komt vervolgens met de transfersuggestie. "Als ik Ajax of Feyenoord was, zou ik die gozer een vijfjarig contract aanbieden. Dan kan hij nog een jaartje bij Excelsior blijven en daarna naar de top."

Ook presentator Kees Jansma is onder de indruk van Schouten. "Deze jongen kan zeker hogerop. Hij kan nu al zeker naar een club als AZ. Qua voetbal is hij echt heel erg goed."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Schouten nu al goed genoeg voor Ajax, Feyenoord of PSV?

(4595 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws