Lof voor 'onpeilbare' Stengs: Hij heeft de potentie om de absolute top te halen

Lof voor 'onpeilbare' Stengs: "Hij heeft de potentie om de absolute top te halen"

04-02-2019 08:25
99

Calvin Stengs is een topspeler in de dop en Teun Koopmeiners heeft een vleugje Matthijs de Ligt over zich. Dat stelt Kees Kist, die fan is van het talentvolle AZ-duo.

Stengs en Koopmeiners waren zaterdag trefzeker bij de thuiszege van AZ op FC Emmen (4-0). "Calvin is een vrij complete voetballer en heeft de potentie om de absolute top te halen", aldus Kist in De Telegraaf. "Die jongen is constant in beweging, waardoor hij moeilijk is af te stoppen. Met zijn passeer- en schijnbewegingen is hij niet te peilen."

"Die jongen heeft zoveel techniek in huis. Hij neemt ballen aan in de richting waar hij heen wil en je ziet zelden een bal van zijn voet springen. Hij houdt voortdurend het overzicht en brengt de bal naar de juiste personen. Bovendien is hij ook nog behoorlijk snel. (...) Als Stengs zo blijft presteren denk ik dat hij niet heel lang te houden is voor AZ."

Ook Koopmeiners, die twee penalty's benutte, kan Kist wel bekoren. "Ook door AZ zelf opgeleid. Dat is een verdediger die zijn mannetje staat. Hij doet mij soms een klein beetje aan Matthijs de Ligt denken. Hij is krachtig gebouwd en schuwt de duels niet."