Van der Vaart lovend: 'Niet lullig bedoeld, maar ik denk dat PSV zijn max is'

Van der Vaart lovend: 'Niet lullig bedoeld, maar ik denk dat PSV zijn max is'

Gepubliceerd: maandag 4 februari 2019 om 08:49ma 04-02-2019 om 08:49

Rafael van der Vaart spreekt zijn bewondering uit over Luuk de Jong, die tegen Fortuna Sittard zijn honderdste doelpunt voor PSV wist te maken. De captain doet er goed aan om lang in Eindhoven te blijven, zegt de oud-middenvelder. De Jong maakte tegen Fortuna een hattrick.

"Ik vind dat hij de ideale spits is voor PSV en hoop ook dat hij daar heel lang blijft. Dit is echt zijn niveau", zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Niet lullig bedoeld, maar ik denk dat dit zijn max is. Hij heeft bij Newcastle United gezeten, maar dat is toch anders met Engelse verdedigers die groot en sterk zijn."

"Hier in Nederland kan hij heel veel betekenen. Waarom hij de ideale spits voor PSV is? Omdat PSV vaak de betere ploeg is", vervolgt Van der Vaart. "En hij kan koppen, dat is echt niet normaal. Ik vind dat echt ongekend. Het heeft er niets mee te maken dat hij groter is dan de ander, maar het is z'n timing en dat hij net even die verdediger wegduwt. Ik vind dat mooi om te zien."

Presentator Kees Jansma deelt de mening van Van der Vaart over De Jong. "Ik vind dit een voorbeelprof. Het is een buitengewoon prettige jongen, die goed is met de pers en de aanhang en goed is voor de club. Hij heeft af en toe een vormdip, maar komt toch altijd weer terug en is van grote waarde. Hij heeft een jaar gehad waarin hij geen knikker raakte en geen goal fabriceerde. Iedereen dacht: nu is het gebeurd, maar hij komt gewoon weer terug."

Poll

Kan De Jong een betere club dan PSV aan?

(2017 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws