Niet bang voor terugkeer Doan in Groningen: Ik kom uit de Ajax-school

Niet bang voor terugkeer Doan in Groningen: "Ik kom uit de Ajax-school"

04-02-2019 09:04
34

Kaj Sierhuis maakte zaterdagavond zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. De twintigjarige huurling van FC Groningen kreeg daarmee wat hem bij Ajax niet was gegund.

"In de jeugd heb ik bewezen dat ik op elk niveau goals kan maken. Ik had ook de overtuiging dat ik dat in de Eredivisie zou kunnen", reageert Sierhuis in gesprek met het Algemeen Dagblad. De Ajacied wordt sinds de winterstop gehuurd door Groningen. "Bij die paar kansen die ik bij Ajax kreeg, wilde ik wellicht te graag."

De talentvolle spits zat vorige week tegen PSV op de bank. "Dat was een tactische keuze. PSV is een topclub en de trainer wilde wat meer verdedigende spelers op het veld. Dat is ook keurig uitgelegd", vervolgt Sierhuis in het Dagblad van het Noorden.

Met de terugkeer van Ritsu Doan, die met Japan de finale van de Azië Cup verloor, wordt het er niet makkelijker op voor Sierhuis. "Ik zal ook weer mijn mannetje moeten staan. Geen probleem. Ik kom uit de Ajax-school, ben mijn leven lang niet anders gewend dan te knokken voor mijn plekje. Daar ben ik niet vies van."