Schouten vs. Tonny Vilhena

Grote uitblinker tegen Feyenoord: 'Ik vrees dat hij niet te behouden is'

Grote uitblinker tegen Feyenoord: 'Ik vrees dat hij niet te behouden is'

04-02-2019 10:26 Laatste update: 10:39
29

De absolute uitblinker bij Excelsior dit seizoen is zonder twijfel Jerdy Schouten. De middenvelder, afgelopen zomer overgenomen van Telstar, deed het zondag tegen Feyenoord (2-1 zege) wederom uitstekend. Trainer Adrie Poldervaart ziet de bui al hangen. 

"Ik vrees dat hij voor ons niet te behouden is", was de conclusie van de oefenmeester, in gesprek met het Algemeen Dagblad, na de overwinning op de grote broer uit RotterdamPoldervaart zag hoe Schouten (22) op het middenveld de baas was over onder meer Tonny Vilhena en Jordy Clasie. 

"Dit zijn ook de wedstrijden waarin ik het moet laten zien, als ik hogerop wil", zei Schouten zelf. "Tegen de topclubs. Ik snap wel dat jullie verrast zijn door hoe ik vandaag speelde. Maar ik ben dat niet. Ik ben zelfverzekerd. Zo zou ik eigenlijk elke week moeten spelen."

Schouten heeft in Kralingen een contract tot medio 2021. Volgens Italiaanse media hebben Udinese en Fiorentina een oogje op de rechtspoot. Studio Voetbal-analist Rafael van der Vaart was zondagavond lovend over Schouten

Lees ook: VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier met drie spelers, één Ajacied