Keizer onder vuur bij Sporting: Niet gezien, maar goed dat je het me vertelt

Keizer onder vuur bij Sporting: "Niet gezien, maar goed dat je het me vertelt"

04-02-2019 13:34
46

Marcel Keizer ligt onder vuur na de nederlaag van Sporting Portugal in de stadsderby tegen Benfica (2-4). In het Estádio José Alvalade XXI waren witte zakdoekjes te zien.

De onvrede bij de supporters is groot, omdat Sporting de landstitel kan vergeten na de nederlaag tegen Benfica. De achterstand op koploper FC Porto is halverwege het seizoen gegroeid naar elf punten. Dat wordt Keizer, die in november instapte, aangerekend. Na de 1-4 van Benfica in de 73ste minuut wapperden enkele fans met witte zakdoekjes, ten teken dat ze het niet meer zien zitten in Keizer.

"Niet gezien, maar goed dat je het me vertelt. Dat is voetbal", reageerde Keizer na afloop. "De ene week win je de beker en de andere week verlies je zo'n wedstrijd. Dat vinden supporters niet leuk. Van mij mogen ze het doen, dat is geen probleem. Het is de emotie die bij een wedstrijd zoals deze komt kijken. Maar natuurlijk wil ik hier blijven en blijven winnen."

Keizer vindt het te vroeg om het Portugese kampioenschap al uit het hoofd te zetten. "We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. Ik ga niets zeggen over een eerste of tweede plek. Dit is een harde klap, maar we moeten ons zien te herstellen en weer klaar staan voor de wedstrijd van woensdag."