Dijks gruwelt van 'pijnlijk' Ajax-verlies: 'Een momentopname, denk ik'

Dijks gruwelt van 'pijnlijk' Ajax-verlies: 'Een momentopname, denk ik'

Gepubliceerd: maandag 4 februari 2019 om 15:08ma 04-02-2019 om 15:08

Mitchell Dijks vond het pijnlijk om zijn oude liefde Ajax een week geleden met 6-2 te zien verliezen van aartsrivaal Feyenoord. Dijks, sinds dit seizoen in dienst van Bologna, keek De Klassieker in Italië. 

"Natuurlijk probeer ik nog veel wedstrijden van Ajax te zien. Vorige week kon ik bijvoorbeeld De Klassieker live zien. Het deed pijn om Ajax zo te zien afgaan", blikt Dijks terug met ELF Voetbal Magazine.

"Toch denk ik dat het maar een momentopname was en dat Ajax dit seizoen nog mooie dingen zal laten zien. Net als wijzelf. Wij gaan niet degraderen, let maar op. Volgende week komt Genoa bij ons thuis op bezoek, dus ook daarvan moeten we weer zien te winnen."

Het gaat er bij Bologna erg professioneel aan toe, vertelt Dijks. "Je leeft echt een monnikenleven. Ik voel mezelf wekelijks vooruitgaan. Ook fysiek ben ik steeds sterker aan het worden en aanvallend kan ik nog meer mijn ding doen omdat ik zoveel energie heb. Dat was in mijn Ajax-tijd wellicht toch anders."

Dijks (25) stond dit seizoen elf keer in de basis bij Bologna. Zijn club staat na 22 speelrondes op de achttiende plek in de Serie A. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws