'Het is inderdaad zo dat Frenkie ging twijfelen door andere aanbiedingen'

'Het is inderdaad zo dat Frenkie ging twijfelen door andere aanbiedingen'

04-02-2019 17:46
53

Jordi Mestre, vice-voorzitter van FC Barcelona, vindt het niet raar dat de club veel moeite heeft moeten doen om de transfer van Frenkie de Jong rond te krijgen. De Oranje-middenvelder had tenslotte meerdere lucratieve aanbiedingen op zak. Mestre vertelt dat maandag in een uitgebreid interview met SPORT. 

"We wisten dat De Jong een zeer gewilde speler was, er waren heel veel clubs die hem wilden aantrekken. Datzelfde gold voor Jean-Clair Todibo. Bij Barcelona kunnen wij in financieel opzicht niet concurreren met clubs als Paris Saint-Germain of Manchester City. Wij moeten spelers op een andere manier overtuigen", legt hij uit.

"Ondanks dat De Jong ons vertelde dat hij altijd al bij Barcelona wilde spelen, is het inderdaad zo dat aanbiedingen van andere clubs hem hebben doen twijfelen. Dat is normaal, hij is ook maar een mens."

"Als het alleen om het geld had gedraaid, dan had De Jong niet voor Barcelona getekend", vervolgt Mestre. "Dan hadden we de strijd verloren. Daarom ben ik zo trots en kan ik zeggen dat het vastleggen van De Jong een groot succes is voor de hele club."

Barcelona betaalde 75 miljoen euro aan Ajax voor de diensten van De Jong (21). Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen naar 86 miljoen.