'Ik heb gelezen dat ik twee á drie miljoen waard ben. Drie miljoen? Nou, dat dan'

'Ik heb gelezen dat ik twee á drie miljoen waard ben. Drie miljoen? Nou, dat dan'

Gepubliceerd: maandag 4 februari 2019 om 18:06ma 04-02-2019 om 18:06

Kik Pierie (18) speelde afgelopen zaterdag tegen Vitesse zijn vijftigste wedstrijd in de Eredivisie. Daar is de piepjonge verdediger van sc Heerenveen logischerwijs trots op.

Pierie is de eerste speler in de geschiedenis van Heerenveen die op zijn achttiende al vijftig wedstrijden in de Eredivisie heeft gespeeld. Twee andere Eredivisie-spelers gingen hem voor. "Natuurlijk ben ik er trots op", geeft de verdediger toe bij VTBL. "Je bent achttien jaar en hebt vijftig Eredivisie-wedstrijden gespeeld. Als je in zo'n rijtje komt te staan.. Het is niet het minste rijtje. Dat is natuurlijk fantastisch. Dat je zoiets op je cv hebt staan is alleen maar mooi."

Pierie heeft vernomen dat hij een paar miljoen euro op moet leveren. "Ik heb een keer gelezen dat het nu twee á drie miljoen is (volgens de gegevens van transfermarkt is Pierie drie miljoen waard, red.). Drie miljoen? Nou, drie miljoen dan."

De zaakwaarnemer van Pierie krijgt de eventuele belangstelling door. Zelf probeert hij zich er voor af te sluiten. "Mijn zaakwaarnemer krijgt alles te horen en speelt alle belangrijke dingen door naar mij. Ik wil het zoveel mogelijk op de achtergrond houden. Je krijgt het wel mee, eerlijk is eerlijk, maar je moet het zoveel mogelijk afsluiten. Het heeft niet zoveel zin als je je daar op het veld mee bezig gaat houden."

Poll

Is Pierie goed genoeg voor de Nederlandse top?

(1446 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws