'Ik denk dat Van der Sar het gewoon zat was. Ik heb veel van hem geleerd'

'Ik denk dat Van der Sar het gewoon zat was. Ik heb veel van hem geleerd'

04-02-2019 19:36
25

Ben Foster heeft in zijn tijd bij Manchester United veel opgestoken van Edwin van der Sar. Van der Sar maakte in 2005 op 35-jarige leeftijd de transfer naar United, waar Foster op dat moment reservekeeper was.

Foster wordt bijna 36 jaar, maar verkeert nog altijd in goede vorm. Hij staat onder contract bij Watford, waar hij basisspeler is. Van der Sar heeft hem veel geleerd over fitheid. "Ik kan doorgaan zolang ik wil. Ik voel me geweldig", zegt Foster tegen The Watford Observer. "Ik probeer de veertig jaar aan te tikken. Ik train veel en geniet ervan."

"Ik speelde bij United met Van der Sar, hij was al 35 toen hij daar tekende", gaat Foster verder. "Hij heeft geleerd hoe hij goed voor zichzelf kan zorgen en wist hoe hij zichzelf fit kon krijgen voor een wedstrijd op zaterdag."

"Toen hij stopte had hij nog wel twee of drie jaar door kunnen gaan. Ik denk dat hij het gewoon zat was. Hij was te goed en ik heb veel van hem geleerd." Van der Sar beëindigde zijn voetbalcarrière in 2011 op veertigjarige leeftijd.