Update: Hamsik bevestigt deal en staat voor Napoli-vertrek: Vandaag of morgen

Update: Hamsik bevestigt deal en staat voor Napoli-vertrek: "Vandaag of morgen"

05-02-2019 17:40 Laatste update: 17:39
23

Napoli-icoon Marek Hamsik staat op het punt om de deur van het Stadio San Paolo achter zich dicht te trekken. De 31-jarige Slowaak speelde al sinds 2007 (!) in Napels en lijkt nu op weg naar het Chinese Dalian Yifang.

Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft bevestigd dat zijn club gehoor heeft gegeven aan het transferverzoek van Hamsik, die nog één financiële klapper lijkt te willen maken. "Hij vroeg ons of hij mocht vertrekken op een moment dat we dat op konden vangen. Dat was geen probleem voor Carlo (trainer Carlo Ancelotti, red.) en mij", wordt De Laurentiis geciteerd door de Aziatische tak van FOX Sports. "Ik heb Hamsik verteld dat dit zijn thuis is. Als hij terug wil komen, is hij altijd welkom."

De Slowaakse spelmaker kwam in de zomer van 2007, toen Napoli weer terugkeerde op het hoogste Italiaanse niveau, over van Brescia en groeide direct uit tot publiekslieveling. De teller van Hamsik staat na ruim elf seizoenen op 408 Serie A-wedstrijden, waarin hij precies honderd keer tot scoren kwam.

Update 05/02 17.40 uur: Ook Hamsik zelf heeft inmiddels bevestigd dat hij afscheid gaat nemen van Napoli. "Vandaag of morgen vertrek ik", wordt de Slowaakse ster geciteerd door Italiaanse media. Hamsik werd gesignaleerd bij de school van zijn zoontje, voor wie een afscheidsfeestje was georganiseerd. Onbekend is nog wat Dalian Yifang voor de international gaat betalen.