'Witte rook op komst bij Feyenoord: Advocaat hoeft alleen nog 'ja' te zeggen'

'Witte rook op komst bij Feyenoord: Advocaat hoeft alleen nog 'ja' te zeggen'

Gepubliceerd: dinsdag 5 februari 2019 om 06:38di 05-02-2019 om 06:38

Laatste update: dinsdag 5 februari 2019 om 09:38di 05-02-2019 om 09:38

Dick Advocaat is hard op weg naar Feyenoord. De Rotterdamse club hoopt de ervaren oefenmeester in de komende dagen te overtuigen de klus in De Kuip te aanvaarden, zo melden Voetbal International en het Algemeen Dagblad.

Advocaat is de eerste en enige keuze van Feyenoord. Technisch directeur Martin van Geel sprak niet eens met andere kandidaten om Giovanni van Bronckhorst komende zomer op te volgen. De Kleine Generaal staat open voor een dienstverband in Rotterdam-Zuid, maar hij wil dan wel weten wat de mogelijkheden zijn. Hoewel de club weinig geld heeft, zal Advocaat een verlanglijstje meebrengen.

De staf van Feyenoord zal naast de 71-jarige Advocaat één nieuw gezicht krijgen: Dirk Kuyt. Omdat hij de cursus Coach Betaald Voetbal volgt, ligt een rol als parttime assistent of leerling-trainer in de lijn der verwachting. Bovendien moet Advocaat de weg plaveien voor de voormalig aanvaller. Kuyt kan na een seizoen, met het diploma op zak, eventueel het stokje overnemen.

Feyenoord verlangt van Advocaat dat hij volgend seizoen de discipline aanhaalt in de selectie. Daarnaast moet hij het gat met Ajax en PSV verkleinen. Advocaat staat tot het einde van het seizoen onder contract bij FC Utrecht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws