'Bij Ajax zat al een geweldige keeper en AZ niet geworden wat ik gehoopt had'

'Bij Ajax zat al een geweldige keeper en AZ niet geworden wat ik gehoopt had'

05-02-2019 09:42
20

Tim Krul heeft zich herpakt na een sportief teleurstellend seizoen bij Brighton & Hove Albion. De dertigjarige doelman gaat met Norwich City aan kop in het Championship. "Nu wil ik laten zien dat ik weer naar de top kan, terug naar de Premier League."

Krul is dolblij dat hij weer iedere week aan spelen toekomt, nadat hij sportief en mentaal door een diep dal ging na zijn horrorblessure. In oktober 2015 scheurde hij bij het Nederlands elftal een kruisband in zijn rechterknie af. "Dat was gewoon dramatisch", zegt hij in De Telegraaf. "Het was een heel zware en lange rit om er weer bovenop te komen."

De achtvoudig Oranje-international streek aan het eind van zijn revalidatieperiode in de zomer van 2016 neer bij Ajax, dat hem huurde van Newcastle United. Dat werd geen succes. "Bij Ajax was het eigenlijk hetzelfde verhaal als bij Brighton. Ook daar zat een geweldige keeper, André Onana. Daarna ging ik naar AZ, maar dat is helaas niet helemaal geworden wat ik ervan gehoopt had."

"Ik weet dat ik daar als een grote naam binnenkwam", vervolgt Krul. "Ik heb de keuze voor AZ vooral gemaakt om er weer bovenop te komen en speelde in vier maanden toch 22 wedstrijden. Dat zijn heel belangrijke stappen geweest en ik ben John van den Brom en Max Huiberts (coach en directeur van AZ, red.) erg dankbaar dat ze mij dat podium gaven."