NAC-fans eisen uitleg: 'Technische staf straalt wanhoop en frustratie uit'

NAC-fans eisen uitleg: 'Technische staf straalt wanhoop en frustratie uit'

05-02-2019 10:47 Laatste update: 10:52
108

Supporters van NAC hebben in een brief opheldering gevraagd van aandeelhouders over de club van plan is NAC de sportieve malaise tegen te gaan. De Bredanaars zijn na de nederlaag van afgelopen weekend bij De Graafschap de hekkensluiter van de Eredivisie.

'Vrijdagavond ging een inspiratieloos en onherkenbaar NAC opnieuw ten onder. Dit keer in Doetinchem. De zoveelste wanprestatie van een stuurloos elftal', zo begint de brief, die ook op social media is verschenen. 'Wat er op het veld gebeurt, lijkt een afspiegeling van de rest van de organisatie. NAC is stuurloos en heeft geen eindverantwoordelijke', staat verder in de brief. 'Er is sprake van een 'afschuifcultuur': een 'technisch hart' zonder stuurman, een Raad van Commissarissen die opereert in het donker en een parttime interim directrice. Er zit geen enkele lijn in'.

Ook de technische staf straalt 'wanhoop en frustratie' uit. 'Ieder interview is hetzelfde en niemand lijkt de verantwoordelijkheid te nemen. De posities lijken onhoudbaar te worden'. De supporters stellen zich zorgen te maken over de club. 'Een 18e plaats, een trainer die aangeeft het ook niet meer te weten, een afschuifcultuur in de top en geen stuurman aan het roer.'

De fans hebben in de brief een gesprek met de aandeelhouders van NAC geëist. Ze willen horen hoe de club van plan is om te voorkomen dat NAC naar de Keuken Kampioen Divisie degradeert.