Juve, Barça, Man City: wat is de perfecte ploeg of competitie voor De Ligt?

Juve, Barça, Man City: wat is de perfecte ploeg of competitie voor De Ligt?

06-02-2019 12:00 Laatste update: 12:00
83

Niemand twijfelt eraan dat Matthijs de Ligt over enkele maanden de stap maakt naar een absolute topclub. De volledige Europese elite heeft belangstelling voor de negentienjarige aanvoerder van Ajax. Wat is de ideale vervolgstap voor De Ligt? We zijn benieuwd naar jullie mening.  

Welke grootmacht uit Engeland, Spanje of Italië is er in de laatste maanden eigenlijk níet gelinkt aan De Ligt? Als we de berichten moeten geloven, kan de Oranje-verdediger letterlijk bij iedere topploeg in Europa aan de slag. FC Barcelona zou van plan zijn om na Frenkie de Jong ook vól voor De Ligt te gaan, Juventus heeft de tiener naar verluidt hoog op de verlanglijst staan en ook onder meer Manchester City en Bayern München zijn in de wandelgangen de revue gepasseerd. 

Achter de schermen wordt er door De Ligt, zijn management en de leiding van Ajax ongetwijfeld volop gesproken en onderhandeld over de volgende bestemming van de Golden Boy van 2018. Dat er een megatransfer op komst is, staat vast. Maar waarheen? In welke topcompetitie zou De Ligt optimaal gedijen? Welke ploeg is op zijn lijf geschreven? En wat voor bedrag kan Ajax in de zomer bijschrijven, verwacht jij? 

VoetbalPrimeur is benieuwd naar de kijk van onze lezers en users. Barst los in de comments! De leukste, meest opvallende en originele reacties worden verzameld en uitgelicht in een los stuk op VP. Dit is jouw kans om je mening te ventileren en te shinen op onze website.