'Aantal Feyenoord-spelers heeft er moeite mee dat ze geen kampioen meer worden'

'Aantal Feyenoord-spelers heeft er moeite mee dat ze geen kampioen meer worden'

05-02-2019 18:22 Laatste update: 18:23
30

Hedwiges Maduro probeert de vinger op de zere plek van Feyenoord te leggen. De Rotterdammers gingen afgelopen zondag pijnlijk met 2-1 onderuit tegen Excelsior, een week na de 6-2 overwinning op Ajax.

Het is niet voor het eerst dat Feyenoord dit seizoen punten laat liggen tegen kleinere ploegen. "Het probleem van Feyenoord is dat ze van iedereen kunnen iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen", zegt oud-Ajacied Maduro bij FC Afkicken.

"Ze weten dat ze geen kampioen meer worden. Ik denk dat een aantal spelers daar moeite mee heeft en zich alleen kan opladen tegen topteams en minder thuis geeft tegen kleinere teams. Dat zie je ook in de uitwedstrijden. Het is enorm schrijnend voor een club als Feyenoord, wat gewoon een grote club is. Het mag eigenlijk niet, maar het gebeurt wel."

Feyenoord speelde tegen Excelsior in de slotfase vol voor de winst. In de blessuretijd ging het mis. "Op een gegeven moment bedenk je bij jezelf dat je echt moet gaan winnen, waardoor je vergeet om te verdedigen. Zo simpel is het. Als je ook kijkt naar hoe de 2-1 valt.. Dat mag niet gebeuren, het is gewoon een slaapmoment. Hij (Robin van der Meer, red.) maakte het geweldig af."