'Iedereen sprak over mijn zoon, Van de Beek en De Ligt. Ook De Jong kwam daarbij'

'Iedereen sprak over mijn zoon, Van de Beek en De Ligt. Ook De Jong kwam daarbij'

05-02-2019 19:28
91

Patrick Kluivert weet het zeker: Frenkie de Jong past perfect bij FC Barcelona. Kluivert had al snel door dat De Jong een speciale speler is.

"De Jong speelde een paar jaar geleden met mijn zoon (Justin Kluivert, red.) in de jeugdopleiding van Ajax. Ik zag toen al dat het een speler is waar we snel grote dingen over zouden horen", zegt Kluivert tegen Sport360. "Het is nu afgerond: Barcelona heeft hem voor 86 miljoen euro gekocht. Ze hebben een goede aankoop gedaan."

Kluivert is ervan overtuigd dat De Jong bij Barcelona past en beargumenteert dat. "Door de manier waarop hij speelt kan hij direct mee bij Barcelona. Het is een goede speler die al weet wat hij gaat doen als hij de bal nog niet heeft. Hij kan meters het middenveld indribbelen, is ongelooflijk snel en ook zijn passing is erg goed. Dat is precies waar Barcelona ook goed in is."

"Iedereen praatte (bij Ajax, red.) over mijn zoon, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt. Frenkie de Jong kwam daar als laatste bij. Hij heeft zich erg snel ontwikkeld. Ik denk dat hij het verdient, omdat hij al heeft laten zien wat hij kan. Iedere grote club heeft een speler als hij nodig in het team. Hij is nog maar 21 jaar oud."