Bosz en Leverkusen weer terug op aarde na afgang in bekertoernooi

05-02-2019 20:28
30

Peter Bosz staat met Bayer Leverkusen weer beide benen op de grond. Drie dagen na de knappe 3-1 overwinning op Bayern München is FC Heidenheim, de nummer zes van de tweede Bundesliga, met 2-1 te sterk in het Duitse bekertoernooi.

Bosz koos ervoor om een aantal van de spelers dat speelde tegen Bayern rust te geven, waardoor slechts de helft van zijn ploeg bestond uit basisspelers. Er leek in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht voor Leverkusen. De ploeg van Bosz had moeite met het creëren van kansen, maar kwam vlak voor de rust toch op voorsprong via Julian Brandt. De Duitse aanvaller schoot in de 44e minuut knap raak: 0-1.

De schade werd kort na de rust hersteld. Heidenheim counterde in de 47e minuut naar 1-1 en profiteerde van defensief geklungel van Leverkusen. Het bleef vervolgens lang 1-1. Bosz greep in en bracht Kevin Volland, Karim Bellarabi en Isaac Thelin. De wissels hadden weinig effect. Sterker nog, het was Heidenheim dat twintig minuten voor tijd verrassend aan de leiding kwam. Een voorzet werd in de 72e minuut binnengewerkt door Maurice Multhaup.

Leverkusen probeerde de achterstand nog te repareren, maar Heidenheim slaagde erin de boel achterin dicht te houden.