VI: Van der Gaag onder steeds grotere druk van Bredase aandeelhouders

VI: Van der Gaag onder steeds grotere druk van Bredase aandeelhouders

Gepubliceerd: dinsdag 5 februari 2019 om 21:35di 05-02-2019 om 21:35

Laatste update: dinsdag 5 februari 2019 om 21:46di 05-02-2019 om 21:46

NAC-trainer Mitchell van der Gaag lijkt voorzichtig te moeten vrezen voor zijn baan. Volgens Voetbal International wordt de druk op de trainer opgevoerd door de Bredase supporters en aandeelhouders.

Diezelfde aandeelhouders keerden zich eind september tegen technisch directeur Hans Smulders, die vervolgens samen met algemeen directeur Justin Goetzee uit het Rat Verlegh Stadion vertrok. Sindsdien is de club niet veel opgeschoten: NAC ging vrijdagavond roemloos ten onder tegen directe concurrent De Graafschap en staat nu laatste in de Eredivisie. 'De enige manier om nog een schokeffect teweeg te brengen lijkt om drastische keuzes te maken', schrijft VI in een analyse. 'De druk op de trainer neemt fors toe.'

Van der Gaag lijkt te moeten vertrouwen op de winterse aanwinsten Khalid Karami, Dorian Dervite, Alex Gersbach, Ramon Pascal Lundqvist en Sullay Kaikai. De 47-jarige Zutphenaar heeft als lid van het 'technisch hart', waartoe ook Pierre van Hooijdonk en Tim Gillissen behoren, een grote stem gehad in het aantrekken van de vijf, die nog moeten bewijzen van toegevoegde waarde te zijn.

De Bredanaars gaan na de zeperd in Doetinchem een pittige februarimaand tegemoet. AZ, Ajax en concurrent FC Groningen zijn de volgende drie tegenstanders.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Haalt Van der Gaag het einde van het seizoen bij NAC?

(2337 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws