'Ex-topscorer Vleminckx dient lucratief contract uit en gaat dan stoppen als prof'

'Ex-topscorer Vleminckx dient lucratief contract uit en gaat dan stoppen als prof'

05-02-2019 22:04
23

Björn Vleminckx is aan zijn laatste maanden als profvoetballer bezig, meldt Het Nieuwsblad dinsdag. De 33-jarige spits, in 2011 nog Eredivisie-topscorer namens NEC, dient zijn contract bij Royal Antwerp FC uit en gaat dan bij amateurclub FC Oppuurs aan de slag.

Zijn laatste profwedstrijd dateert alweer van 15 januari 2017, toen The Great Old nog in de Tweede Klasse speelde. Vleminckx viel elf minuten in tegen Cercle Brugge en maakte de promotie naar de Jupiler Pro League mee vanaf de bank. Sindsdien kwam hij niet meer in de plannen van de Antwerpse traditieclub voor: tijdens het seizoen 2017/2018 zat hij nog twee keer op de bank, maar tijdens de huidige voetbaljaargang is de spits niet één keer bij de wedstrijdselectie gehaald.

Volgens Het Nieuwsblad hebben meerdere amateurclubs geïnformeerd naar de spits, die zijn lucratieve contract in Antwerpen nooit heeft ingeleverd. FC Oppuurs, koploper in de eerste provinciale Antwerpen (vijfde niveau van België, red.), heeft de strijd echter gewonnen van vierde provinciale-club KFC Wintam.

Vleminckx werd in 2009 door NEC opgepikt bij KV Mechelen en kostte toen 1,75 miljoen euro. Na 31 goals in twee Eredivisie-seizoenen vertrok hij voor ruim drie miljoen euro naar Club Brugge.