'Trainers zien in mij meer een 6 of 8 dan een 10, heb ik me bij neergelegd'

'Trainers zien in mij meer een 6 of 8 dan een 10, heb ik me bij neergelegd'

05-02-2019 23:24
16

Adam Maher vertrok in de zomer van 2013 met hoge verwachtingen van AZ naar PSV, maar zijn periode in Eindhoven werd geen succes. De inmiddels 25-jarige middenvelder vindt zelf dat hij niet op de juiste positite werd opgesteld.

Maher had in Alkmaar furore gemaakt als nummer tien en werd ook voor die positie naar het Philips Stadion gehaald. "Verdedigen was niet mijn sterkste punt. Ik wilde het verschil maken. Met twee controleurs achter me op het middenveld, had ik meer vrijheid en ruimte om risico's te nemen. Op die manier kon ik beslissend zijn", vertelt hij aan Voetbal International.

Wedden

Meer odds

Trainer Phillip Cocu had echter een rol als controlerende middenvelder voor Maher in gedachten, tot grote verrassing van de vijfvoudig Oranje-international. "Ik kon die knop moeilijk omzetten, daar ben ik eerlijk in. Maar dat kwam ook omdat ik geen duidelijkheid kreeg. Het was voor mij niet duidelijk wat er van mij verwacht werd."

Inmiddels is hij weer terug in Alkmaar, waar hij toch weer als controleur actief is. "Daar heb ik me bij neergelegd. Trainers zien in mij nu eenmaal meer een nummer 6 of nummer 8 dan een nummer 10. Op een gegeven moment moet je volwassen genoeg zijn om dat te accepteren." Trainer John van den Brom gaf Maher echter de duidelijkheid die hij in Eindhoven miste. Van den Brom is heel duidelijk in wat hij verwacht van mij: ik moet een belangrijke rol spelen in de opbouw."

Lees ook: Verbeek: 'Ajax wilde hem hebben, maar dat vond ik toen te vroeg'