'Ajax weigert bod van één miljoen euro op assistent-trainer Schreuder'

'Ajax weigert bod van één miljoen euro op assistent-trainer Schreuder'

06-02-2019 06:36
45

Ajax is niet bereid mee te werken aan een vertrek van Alfred Schreuder. Volgens De Telegraaf is er een bod van één miljoen euro gedaan op de assistent-trainer van Erik Ten Hag. Het gaat om het Duitse RB Leipzig, dat erg geïnteresseerd in hem is.

Leipzig heeft zich officieel bij Ajax gemeld en een bod van rond de miljoen euro neergelegd bij de Amsterdammers. Marc Overmars houdt Schreuder echter aan zijn contract, dat doorloopt tot de zomer van 2020. Leipzig wordt vanaf komende zomer getraind door Julian Nagelsmann, met wie Schreuder tot vorig jaar winter al samenwerkte bij TSG Hoffenheim.

Wedden

Meer odds

"Ik spreek Julian nog regelmatig en weet dat er contact tussen de clubs is geweest", bevestigt Schreuder tegenover De Telegraaf. "Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar en Ajax beslist." Ajax betaalde ongeveer drie ton aan Hoffenheim om Schreuder over te nemen. Overmars is niet bereid om de rechterhand van Ten Hag te laten vertrekken naar Duitsland. "Werken met Nagelsmann was hartstikke mooi, maar ik heb het bij Ajax ook heel goed naar mijn zin", zegt Schreuder.

Schreuder (46) was als assistent-trainer actief bij Vitesse, FC Twente en Hoffenheim. Na een jaar werd hij ontslagen als hoofdtrainer bij Twente.