VI: leegloop dreigt voor PSV, Europese topclubs in gevecht om Bergwijn

VI: leegloop dreigt voor PSV, Europese topclubs in gevecht om Bergwijn

06-02-2019 07:05 Laatste update: 08:18
74

Het worden drukke maanden voor technisch manager John de Jong in Eindhoven. Tal van grote namen van regerend kampioen PSV dreigen na afloop van dit seizoen namelijk te vertrekken. Dat schrijft Voetbal International. 

Vleugelaanvallers Hirving Lozano en Steven Bergwijn kunnen rekenen op veel belangstelling uit het buitenland, meldt het blad. Voor Chucky is er interesse van Engelse en Italiaanse topclubs, terwijl onder meer Manchester United, Internazionale en Bayern München op het vinkentouw zitten voor Bergwijn.

VI weet dat Bergwijn dit seizoen een transfer naar het buitenland bewust heeft afgehouden, om zich in de Eredivisie optimaal te kunnen doorontwikkelen, maar komende zomer is de Oranje-international van plan om een volgende stap te maken. 

Verder is het onder meer een 'logische gedachte' dat aanvoerder en topscorer Luuk de Jong op 28-jarige leeftijd nog een lucratieve transfer wil maken, stelt VI. Met onder meer Sam Lammers heeft PSV zijn opvolger mogelijk al in huis. 

Pereiro en Schwaab
Dan is er nog Gastón Pereiro. Het contract van de Uruguayaanse stilist loopt over anderhalf jaar af, en omdat PSV er (nog) niet in is geslaagd om de verbintenis van Pereiro te verlengen, lijkt een verkoop in de zomer logisch. De zaakwaarnemers van de linkspoot hebben blijkbaar 'geen haast' om voor hun cliënt een nieuwe deal te regelen. 

In maart laat routinier Daniel Schwaab weten of hij van plan is om langer te blijven. Het contract van de Duitse verdediger loopt af.