Van Geel: 'Overmars vroeg bij werkelijk alles: is dat netto?'

Van Geel: 'Overmars vroeg bij werkelijk alles: is dat netto?'

06-02-2019 08:15
121

Waar komt de bijnaam 'Netto' voor Marc Overmars eigenlijk precies vandaan? Martin van Geel herinnert zich dat de huidig directeur spelersbeleid van Ajax al tijdens zijn periode bij Willem II zo genoemd werd. 

Overmars was in het seizoen 1991/92 actief in Tilburg. Van Geel, technisch directeur van Feyenoord, stond er destijds ook nog onder contract als speler. Tóen al ging Overmars door het leven als Marc Netto, weet Van Geel. "We noemden hem bij Willem II al zo. Hij vroeg werkelijk bij alles: is dat netto?", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. 

Wedden

Meer odds

Destijds had Van Geel absoluut niet durven voorspellen dat Overmars ooit zou uitgroeien tot Ajax-directeur. "Overmars had toen nog helemaal niet door hoe processen in elkaar zaten. Hij was dan ook een makkelijk slachtoffer voor geintjes. Elke dag kwam hij op een brommertje naar de club en dat brommertje belandde nogal eens op het dak van de kantine. Overmars moest dan allerlei toeren uithalen om dat brommertje naar beneden te halen."

De voormalig linksbuiten liet zich echter nooit kennen. Van Geel. "Hij had een sterk karakter en raakte niet gefrustreerd."