'Frenkie de Jong gaat hier tien, twaalf of veertien jaar spelen'

'Frenkie de Jong gaat hier tien, twaalf of veertien jaar spelen'

06-02-2019 08:43
48

Josep Maria Bartomeu heeft geen problemen met Mino Raiola, verzekert hij in Spaanse media. Binnen FC Barcelona zou niet iedereen positief zijn over de invloedrijke zaakwaarnemer uit Haarlem, die onder meer Matthijs de Ligt begeleidt.

Raiola zou niet alleen een taaie onderhandelingspartner zijn, maar ook torenhoge commissies eisen. Daardoor is de spelersagent bij veel clubs niet meer welkom, maar wel bij Barcelona. "Ik heb een goede relatie met Mino Raiola", zegt Bartomeu, president van Barcelona, tegen Mundo Deportivo. "Ik ontmoette hem in 2010 toen hij Ibrahimovic's zaakwaarnemer was. Hij is een erg grappige, veeleisende man. Iedere speler die Mino als zaakwaarnemer heeft hoeft niets te doen."

Bartomeu slaagde er met Barcelona onlangs in om Frenkie de Jong op te halen bij Ajax. "Ik doe graag mee aan de onderhandelingen", zegt hij. "Een vliegtuig pakken kost me niets. Ik houd van onderhandelen en Frenkie is erg belangrijk voor de toekomst van de club. Daarom wilde ik met hem en zijn vader praten. Ik zag dat hij al erg volwassen is. Zijn vader is erg Cruijffiaans. Frenkie gaat tien, twaalf of veertien jaar voor Barcelona spelen."