'Heb nog niet bepaald of ik doorga of stop, hoef die keuze ook niet te maken nu'

'Heb nog niet bepaald of ik doorga of stop, hoef die keuze ook niet te maken nu'

06-02-2019 09:10
17

Ron Vlaar heeft nog geen beslissing genomen over zijn sportieve toekomst. De 33-jarige verdediger van AZ beschikt over een aflopend contract in Alkmaar. Hij voelt zich momenteel 'hartstikke goed'. 

Vlaar kampte tijdens zijn loopbaan met diverse zware blessure. Vól trainen zit er niet meer in voor de oud-international. "Één veldtraining per dag. Ik doe geen dubbele sessies meer op één dag", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Het gaat nu wel goed. Ja, ik gebruik pijnstillers, daar zit ik al heel lang aan. Daar raak je aan gewend. Dat is voor mij dus niet nieuw."

"Ik heb geprobeerd ermee te stoppen in de winter, maar dat was geen succes. Uiteindelijk gaat het erom dat alles wat ik in mijn trainingen stop, er ook uitkomt. Dat zorgt nu weer voor een grote voldoening."

Al met al gaat het 'hartstikke goed' met de routinier, die volgende week 34 wordt. "Ik heb nog niet bepaald of ik doorga of stop. Ik hoef die keuze ook niet te maken nu. Ik kan iets willen, maar uiteindelijk moet de club het dan ook willen. Belangrijk is dat ik weer superfit ben. Dat helpt enorm."