Deens talent naar Ajax na 'uniek hoog bod': Een van de grootste clubs van Europa

Deens talent naar Ajax na 'uniek hoog bod': "Een van de grootste clubs van Europa"

06-02-2019 12:55
61

 FC Nordsjaelland baalt van het vertrek van Christian Rasmussen naar Ajax, maar de Deense club gunt de zestienjarige aanvaller een fraaie transfer. Hoofd jeugdopleiding Jan Laursen vertelt dat op de website van Nordsjaelland. 

"Iedereen weet dat het onze strategie is om spelers op te leiden die goed genoeg zijn voor ons eerste team. Daar investeren wij fors in", vertelt Laursen. "We beseffen natuurlijk dat grote talenten in de belangstelling komen te staan van grote clubs uit het buitenland."

"In het geval van Christian ontstond er concrete interesse van Ajax. Dat is een van de grootste clubs in Europa, een club waar spelers zich verder kunnen ontwikkelen naar de absolute wereldtop. Christian en zijn familie staan volledig achter de keuze om deze unieke kans te grijpen. Daarbij was het een uniek hoog bod dat we van Ajax hebben ontvangen, dat compenseert."

Ajax maakte eerder op de middag bekend dat Rasmussen per 1 juli aansluit in Amsterdam. De tiener tekent voor drie jaar in Amsterdam. Over de transfersom voor Rasmussen zijn geen mededelingen gedaan.