'Dos Santos dacht dat-ie een nummer 10 was, hij deed niets op de training'

'Dos Santos dacht dat-ie een nummer 10 was, hij deed niets op de training'

06-02-2019 14:28
27

Dat Dick Advocaat en zijn assistent Cor Pot er afgelopen seizoen niet in slaagden om Sparta voor de Eredivisie te behouden, had vooral te maken met pech. Dat zegt Pot in gesprek met RTV Rijnmond. 

Via de nacompetitie degradeerde Sparta in mei 2018 naar de Eerste Divisie. Na de aanstelling van Advocaat en Pot op Het Kasteel trad de Wet van Murphy in werking, zegt laatstgenoemde. Hij baalt nog steeds enorm van de mislukte missie. "We hadden zoveel blessures en schorsingen en later de VAR tegen Emmen. Onze aankopen waren niet goed of niet goed genoeg."

Wedden

Meer odds

Pot doelt daarmee onder meer op een paar spelers die in januari werden overgenomen van AZ. "We hadden er een paar... Het interesseerde ze helemaal niet. Fred Friday was met z'n gedachten heel ergens anders. Dabney dos Santos vond zichzelf een nummer 10, hij heeft niets gedaan op de training."

Sparta staat inmiddels onder leiding van Henk Fraser. De club won dit seizoen een periodetitel en gaat over een paar maanden dus sowieso strijden om promotie. 

Lees ook: 'Ik heb Dick al even over Feyenoord gesproken, hij moet goed kijken wat-ie doet'