'Ajax tast diep in buidel en betaalt drie miljoen euro voor zestienjarig talent'

'Ajax tast diep in buidel en betaalt drie miljoen euro voor zestienjarig talent'

06-02-2019 17:44
135

Ajax betaalt ruim drie miljoen euro voor het Deense talent Christian Rasmussen, meldt Ekstrabladet. De Amsterdammers maakten woensdag de komst van de zestienjarige Deense aanvaller wereldkundig.

Jan Laursen, hoofd jeugdopleiding van Nordsjaelland, stelde op de website van de club al dat de club een 'uniek hoog bod' ontving voor Rasmussen. Volgens het Deense Ekstrabladet gaat het om 22,5 miljoen Deense kronen. Dat komt neer op iets meer dan drie miljoen euro. Bovendien zouden er verschillende bonussen in de overeenkomst zijn opgenomen en heeft Nordsjaelland een doorverkooppercentage bedongen.

Ekstrabladet stelt dat de deal te vergelijken is met die van Victor Jensen. Die maakte in de zomer van 2017 de overstap van FC Kopenhagen naar de jeugdopleiding van Ajax. De Amsterdammers betaalden toen zo'n 3,5 miljoen euro.

Het Deense medium meldt verder dat Ajax-scout John Steen Olsen de Amsterdammers heeft getipt over Rasmussen. Daarna zou directeur spelersbeleid Marc Overmars ook naar Denemarken zijn afgereisd om het talent aan het werk te zien.