'Barcelona is verbaasd en schiet opvallend Nike-idee over nieuwe shirts af'

'Barcelona is verbaasd en schiet opvallend Nike-idee over nieuwe shirts af'

06-02-2019 18:13
36

Opmerkelijk nieuws uit Spanje: FC Barcelona heeft het plan van Nike voor een nieuw uittenue afgeschoten. Het Amerikaanse sportmerk had een wit shirt voor ogen.

Dat meldt El Mundo Deportivo. Het witte tenue was een suggestie van Nike als tweede shirt, naast het gebruikelijke blauwrode tricot. Het verbaasde bestuur van Barcelona zou razendsnel zijn veto hebben uitgesproken, omdat het shirt te veel doet denken aan het maagdelijk wit van aartsrivaal Real Madrid.

Het was de bedoeling van Nike dat Barcelona de shirt vanaf het seizoen 2020/2021 zou gaan dragen. Het kruis van Sant Jordi, de beschermheilige van Catalonië, was overigens wel in het ontwerp meegenomen. Barcelona heeft in het verleden weleens (gedeeltelijk) witte shirts gedragen, maar de suggestie van Nike was een brug te ver voor het huidige bestuur.

Barcelona en Real Madrid treffen elkaar woensdagavond in de halve finale van de Copa del Rey (aftrap 21.00 uur). De komende weken staan er nóg twee Clásico's tussen de twee beste clubs van Spanje op het programma.