Poldervaart grapt: Iedereen hypet hem, maar wij vinden hem niet zo goed

Poldervaart grapt: "Iedereen hypet hem, maar wij vinden hem niet zo goed"

06-02-2019 18:42 Laatste update: 18:57
15

Jerdy Schouten heeft een mooie toekomst voor zich. Dat stelt trainer Adrie Poldervaart, die dagelijks op het veld staat met de 22-jarige revelatie van Excelsior.

Schouten staat sinds de stunt van Excelsior tegen Feyenoord (2-1) volop in de schijnwerpers. Bij Studio Voetbal zei Rafael van der Vaart dat Ajax en Feyenoord de middenvelder een vijfjarig contract moeten aanbieden. "Hartstikke mooi. Voor de club is het goed en voor hem is het leuk", reageert Poldervaart tegenover FOX Sports.

Op de vraag of Schouten écht zo goed is, antwoordt de Excelsior-trainer met een dikke knipoog: "Nee, hij is zwaar gehyped en kan er heel weinig van. We hebben ermee te dealen. Iedereen hypet hem, maar wij vinden hem niet zo goed. Het is vooral de hype die hem beter maakt."

Poldervaart, weer op serieuze toon, verwacht niet dat Schouten naast zijn schoenen gaat lopen. "Hij weet wat er van hem gevraagd wordt en dat doet hij. Als hij dat niet doet, krijgt hij met mij te maken, maar dat is voorlopig niet aan de orde. Hij doet het hartstikke goed. Dat Excelsior niet zijn eindstation is, moge duidelijk zijn."

Lees ook: 'Ben er ook trots op als iemand als Van der Vaart zoiets zegt, doet iets met me'