Coman matchwinner na blunder Hummels: Bayern na verlenging naar kwartfinale

06-02-2019 23:17
7

Bayern München heeft met de nodige moeite de kwartfinale van de DFB Pokal bereikt. Het Hertha BSC van basisspelers Karim Rekik en Salomon Kalou werd pas in de verlenging op de knieën gedwongen: 2-3.

Bayern beleefde een belabberde start in Berlijn. Al na drie minuten kwam de Duitse recordkampioen op achterstand door Maximilian Mittelstädt, die simpel raak kon schieten door matig ingrijpen van de Bayern-defensie. Het antwoord liet echter niet lang op zich wachten. Met een perfecte dropkick maakt Serge Gnabry er meteen 1-1 van. Het spektakel in de eerste zeven minuten kreeg ondaks een steeds meer dominerend Bayern geen vervolg voor rust.

Vier minuten in de tweede helft kwam Bayern wel snel op voorsprong. Gnabry tekende voor zijn tweede van de avond, ditmaal als eindstation van een vlot lopende aanval. Net als tijdens de 3-1 nederlaag tegen het Bayer Leverkusen van Peter Bosz bleek de Bayern-defensie allerminst waterdicht. In de 67e minuut leidde een fout van Mats Hummels de 2-2 in. De verdediger wilde de bal terugkoppen naar Sven Ulreich, maar zijn pass was veel te kort. Davie Selke kon onderscheppen en rondde af.

Bayern zette in het vervolg wel aan. James Rodriguez kreeg in de slotfase een goede kans, maar de Colombiaan kreeg de bal er niet in. Een verlenging moest daardoor de beslissing brengen. Daarin trokken de bezoekers alsnog aan het langste eind: Kingsley Coman kopte op aangeven van Robert Lewandowski de 2-3 binnen. Het betekende desondanks overwerk met de Champions League in zicht.

Eenvoudige zege Schalke bij debuut Bruma
Jeffrey Bruma kende een verdienstelijk debuut bij Schalke 04. De club uit Gelsenkirchen was met 4-1 te sterk voor Fortuna Düsseldorf. De Nederlandse verdediger deed de hele wedstrijd mee en zag Ahmed Kutucu, Salif Sane (2) en Mark Uth de doelpunten maken voor Schalke.