'Jammer voor het Nederlandse voetbal dat Real Madrid het weer op de rit heeft'

'Jammer voor het Nederlandse voetbal dat Real Madrid het weer op de rit heeft'

06-02-2019 23:36 Laatste update: 07-02-2019 06:18
60

Het Champions League-tweeluik tegen Real Madrid wordt een zware kluif voor Ajax. Dat stelt Kees Kwakman, die woensdagavond zag dat De Koninklijke een goede Clásico speelde tegen FC Barcelona (1-1).

Hoe dichterbij de Champions League-wedstrijden tegen Ajax komen, hoe beter Real Madrid in vorm lijkt te raken. "Het wordt een enorme uitdaging", concludeert Kwakman bij Voetbalpraat van FOX Sports. "Het is jammer voor het Nederlandse voetbal dat Real het weer aardig op de rit heeft."

De oud-verdediger vindt de Madrilenen beter georganiseerd. "Het staat weer beter, ook qua structuur. We hebben wedstrijden gezien waarin het leek alsof ze echt maar wat deden. Nu staan er een paar nieuwe, frisse jongens in, zoals Marcos Llorente, en die doen het goed."

Kwakman is benieuwd naar de strijdwijze van Ajax. "Ze hebben het tegen Bayern München ook op hun eigen manier gedaan. Ajax gaf veel ruimte weg, maar het is wel het spelletje dat ze beheersen. Om het dan helemaal anders te gaan doen... Als Ajax van achteruit wil opbouwen, zullen ze onder druk gezet worden."