Crisis in Breda: 'We lieten het afweten, je wilt verdomme dat het goed komt'

Crisis in Breda: 'We lieten het afweten, je wilt verdomme dat het goed komt'

07-02-2019 06:50
26

De crisis bij NAC Breda is alleen maar aangewakkerd na de harde 3-0 nederlaag bij De Graafschap vorige week. Trainer Mitchell van der Gaag geeft de moed niet op, maar weet dat er een loodzwaar programma aankomt.

NAC neemt het vrijdagavond op tegen AZ, waarna duels met Ajax, FC Groningen, Vitesse en PSV wachten. "Bij Excelsior heb ik in een slechte fase ook weleens gedacht: 'hoe komt dit goed?' En toch kwam het goed. Daaraan proberen we ons nu ook vast te houden", zegt Van der Gaag in het Algemeen Dagblad. "Sterker: daar geloof ik in. Ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheid en blijf strijdbaar."

Van der Gaag zei na het pak slaag tegen De Graafschap dat hij zich 'in de steek voelde gelaten'. "Begrijp me goed. Het laatste wat ik me voel is slachtoffer. Niemand hoeft medelijden met me te hebben. Ik slaap goed. Alleen: zodra ik wakker word, springt de aan-knop wel meteen weer op NAC. Het laat je niet los, je bent er voortdurend mee bezig. En dan frustreert zo'n wedstrijd, waarin we het op mentaal gebied af lieten weten. Je wilt verdomme dat het goed komt."

Van der Gaag wordt vaak verweten dat hij karakterologisch niet goed bij NAC past. "Toon je weinig emotie, dan hoor je dat de slechte prestaties je niets doen. Toon je de emotie wél, zoals ik na De Graafschap-uit, dan word je daar weer op afgerekend. Het is nooit goed. Daarom houd ik me er zoveel mogelijk afzijdig van."

Lees ook'Van der Gaag onder steeds grotere druk van Bredase aandeelhouders'