'Ik ben reëel, we gaan in de zomer bespreken wat mijn rol kan zijn bij Ajax'

'Ik ben reëel, we gaan in de zomer bespreken wat mijn rol kan zijn bij Ajax'

07-02-2019 08:29
63

Siem de Jong gaat over een paar maanden in gesprek met Ajax om te bekijken 'wat zijn rol kan zijn' bij de club. De dertigjarige aanvaller wordt momenteel verhuurd aan Sydney FC. 

In Amsterdam heeft De Jong nog een contract tot medio 2020. "Mijn ambitie blijft om weer basisspeler te worden bij Ajax, maar ik ben reëel. Er lopen nu veel goede spelers rond bij Ajax en het is niet voor niets dat Frenkie de Jong naar FC Barcelona gaat en veel Europese topclubs worden genoemd bij spelers als Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech. Het is voor mij interessant om te zien wat er op de transfermarkt gaat gebeuren", zegt de routinier in gesprek met ELF Voetbal Magazine.

"Wanneer Ajax veel geld voor een aantal spelers krijgt, zullen ze dat ook weer voor een deel investeren in nieuwe spelers. We gaan in de zomer bespreken wat mijn rol kan zijn bij Ajax. Ik ben niet iemand die zomaar opgeeft, ook omdat Ajax mijn club is en blijft."

De Jong denkt nog járen mee te kunnen. "Ik hoop een jaar of vijf, zes. Maar daarbij ben je afhankelijk van mogelijke blessures, waarvan ik er de laatste jaren nogal wat heb gehad. Ik merk nu ook dat ik wat meer pijntjes voel na trainingen of een wedstrijd. Je wordt wat stijver met de jaren."