Update: Als coach gestopte Verbeek treedt toe tot bestuur van Sparta

Update: Als coach gestopte Verbeek treedt toe tot bestuur van Sparta

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 19:10di 12-02-2019 om 19:10

Pim Verbeek stopt inderdaad als bondscoach van Oman. De Nederlandse oefenmeester bevestigt dat in gesprek met de NOS. Woensdag lekte het nieuws reeds uit. Dat was eigenlijk niet de bedoeling.

"Het zou pas donderdag bekend worden, maar in dat soort landen blijft niets geheim", aldus Verbeek (62). Hij begint niet meer aan een nieuwe klus. "Het volgende project is pas de Gulf Cup in december. Toen dacht ik: het is genoeg geweest. Ik heb louter goede herinneringen aan Oman, maar je bent in het buitenland vaak alleen."

Verbeek keert terug naar Nederland. Clubs hoeven hem niet meer te bellen, benadrukt de voormalig coach van onder meer Sparta, Fortuna Sittard en Feyenoord. "Mijn markt ligt niet in Nederland. Het is nu tijd om leuke dingen te doen met mijn vrienden, kinderen en kleinkinderen."

Lees ook: Verbeek stopt bij Oman en zet volgens bond punt achter trainerscarrière

Update 12-2, 19.10 uur: Pim Verbeek wordt bestuurslid technische zaken bij Sparta, zo meldt de Rotterdamse club. De oud-speler van Sparta gaat deel uitmaken van het zogenaamde one-tier board. Hij wordt daarmee het eerste aanspreekpunt voor technisch manager Henk van Stee en hoofd jeugdopleidingen Dolf Roks.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws