Azië Cup zorgt voor grote stijger op wereldranglijst, Oranje blijft veertiende

Azië Cup zorgt voor grote stijger op wereldranglijst, Oranje blijft veertiende

07-02-2019 11:26 Laatste update: 11:29
32

Qatar is de grootste stijger op de nieuwe FIFA wereldranglijst. Het Nederlands elftal kwam de afgelopen periode niet in actie en blijft ongewijzigd op de veertiende plek staan, zo heeft de FIFA bekendgemaakt.

Door de prima resultaten in de Nations League steeg Oranje in de vorige ranking naar plek veertien. De afgelopen maanden speelde de ploeg van Ronald Koeman geen interlands. Oranje blijft daarom op de veertiende plek staan. De eerstvolgende interlands staan gepland voor maart, wanneer de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Duitsland op het programma staan.

De Aziatische landen kwamen vorige maand in actie in de Azië Cup en zorgen wel voor de nodige wijzigingen in de ranking. Zo maakt winnaar Qatar een flinke sprong op de wereldranglijst. De organisator van het WK 2022 is liefst 38 plaatsen gestegen en staat nu 55ste. Ook verliezend finalist Japan (23ste) en halve finalist Iran (22ste) stegen door hun prestaties op de Azië Cup. Iran is het hoogst genoteerde Aziatische land op de ranglijst.

In de top twintig van de wereldranglijst veranderde niets. Dat betekent dat België nog altijd lijstaanvoerder is, gevolgd door Frankrijk en Brazilië.