'FC Barcelona moet keuzes maken: komst De Ligt geen prioriteit'

'FC Barcelona moet keuzes maken: komst De Ligt geen prioriteit'

07-02-2019 11:57 Laatste update: 12:26
62

Matthijs de Ligt wil dolgraag de overstap maken naar FC Barcelona, maar het is ernstig de vraag of dat gaat gebeuren. Volgens Mundo Deportivo zullen de Catalanen namelijk prioriteit geven aan twee andere posities.

Volgens het medium wil De Ligt graag naar Barcelona, waardoor hij met Frenkie de Jong zou kunnen blijven voetballen. Andere clubs zijn dan wel bereid meer te betalen, zijn zaakwaarnemer Mino Raiola stalt hem liever ergens anders en Gerard Piqué zal de nummer één centraal achterin blijven, maar toch geeft De Ligt de voorkeur aan een verhuizing naar Camp Nou.

Of het zover gaat komen, is echter de vraag. FC Barcelona vindt De Ligt wel een interessante speler, maar de club heeft volgens MD andere prioriteiten. Barcelona gaat voor komende zomer op zoek naar een spits en een vervanger voor Jordi Alba. Het contract van de Spaanse linksback loopt volgend jaar zomer af en er is nog niets bekend over een eventuele verlenging.

De Catalanen hebben simpelweg niet genoeg geld om alle gewenste spelers binnen te halen en daar kan De Ligt wel eens de dupe van worden. Barcelona heeft voor volgend seizoen namelijk al vier centrale verdedigers op de loonlijst staan met Piqué, Samuel Umtiti, Clément Lenglet en Jean-Clair Todibo.