'Het is eigenlijk een raadsel dat Ajax Stengs niet eerder heeft weggehaald bij AZ'

'Het is eigenlijk een raadsel dat Ajax Stengs niet eerder heeft weggehaald bij AZ'

07-02-2019 13:08
144

Het is 'een raadsel' dat Ajax Calvin Stengs niet eerder al naar Amsterdam heeft gehaald. Dat schrijft Henk Spaan donderdag in zijn column in Het Parool. Ajax zou momenteel erg geïnteresseerd zijn in de aanvaller van AZ. 

'Sinds Stengs terug is bij AZ kijk ik met een groeiend plezier naar het elftal. Hij blijft verbazingwekkend om te zien hoe zo'n jonge spelmaker zijn medespelers naar een hoger niveau kan tillen', steekt Spaan van wal.

Wedden

Meer odds

'Stengs, bij de jeugd begeleid en geholpen door Leeroy Echteld toen de club hem eigenlijk te licht vond, laat spelers als Til, Midtsjø en Svensson zichtbaar beter voetballen. Het is eigenlijk een raadsel dat Ajax Stengs niet eerder heeft weggehaald bij AZ.'

'Toen hij vijftien was, zaten de scouts uit Amsterdam al driftig te noteren. AZ haalde het vorige seizoen een jongen weg bij Ajax, Ajax twee bij AZ, en nu trekt Ajax aan een centrale verdediger van vijftien.'

NOS-commentator Arno Vermeulen zei eerder deze week dat Ajax 'heel veel interesse' heeft in Stengs. De vleugelaanvaller van AZ zou volgens Vermeulen zo'n tien à vijftien miljoen euro moeten kosten.