Verbeek: 'Als er een goed plan ligt en ze benaderen me, wil ik zeker luisteren'

Verbeek: 'Als er een goed plan ligt en ze benaderen me, wil ik zeker luisteren'

07-02-2019 13:50
13

Gertjan Verbeek staat naar eigen zeggen op een kruispunt. De 56-jarige oefenmeester zit sinds zijn vertrek bij FC Twente in maart zonder club en wil aan de slag als bestuurder in Nederland of als trainer in het buitenland.

"Als ik in Nederland aan de slag ga, zou ik graag een bestuurlijke functie op me nemen", laat Verbeek weten aan Voetbal International. "Bij veel Nederlandse clubs is het momenteel zeer onrustig op bestuursniveau. NEC, NAC Breda, FC Groningen en SC Heerenveen zijn maar een paar voorbeelden van clubs die alweer op zoek zijn naar een nieuwe clubleiding. Ik lever daar regelmatig kritiek op, maar vind dat ik het dan zelf ook maar eens moet proberen."

Een terugkeer naar sc Heerenveen ligt voor de hand. Hij zou samen met clubiconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan de handschoen willen oppakken in het Abe Lenstra Stadion. "Ik heb nog geen telefoontje gehad van Heerenveen. Die deur doe ik niet bij voorbaat al dicht, maar ik stap er ook niet zomaar in", reageert hij. "Als er echt een goed plan ligt en ze benaderen me, dan wil ik zeker luisteren."

Verbeek sluit niet een terugkeer als trainer ook niet uit. "Als ik in het buitenland aan de slag ga, zal dat zijn als trainer. Ik heb de afgelopen tijd wel aanbiedingen gehad, maar nog geen aantrekkelijke. Ik wil niet instappen bij een club die ik niet ken, waar het al slecht gaat en waar ik volgende week moet beginnen. Je moet wel de tijd hebben om de competitie en je spelers te leren kennen. (...) Ik wacht geduldig af."