Van den Brom trots: Misschien wel het beste centrale duo van de Eredivisie

Van den Brom trots: "Misschien wel het beste centrale duo van de Eredivisie"

07-02-2019 15:07
60

John van den Brom leeft mee met NAC, de eerstvolgende tegenstander van AZ in de Eredivisie. Hij hoopt dat de Bredase club dit seizoen degradatie weet te ontlopen.

NAC zakte vorige week door een 3-0 nederlaag bij De Graafschap naar de laatste plaats in de Eredivisie. "Zonde", reageert Van den Brom op de AZ-website. "Het is een prachtige club, het Avondje NAC is een begrip en qua entourage zijn er in Nederland weinig grotere clubs."

Van den Brom verwacht een 'lastige wedstrijd' in Breda. "Maar onze intentie is zowel uit als thuis om de tegenstander bij de keel te grijpen. Ik verwacht ook bij NAC weer scherpte en een fris AZ. We hebben een fitte groep, spelen goed en leggen tegenstanders de wil op door steeds beter samen te werken. Het is een proces dat al voor de winterstop werd ingezet en waar we steeds verdere stappen in zetten."

Een aantal spelers steekt erbovenuit bij AZ, vindt de trainer. "Marco Bizot houdt al een paar wedstrijden op rij de nul, en Ron Vlaar en Teun Koopmeiners vormen op dit moment misschien wel het beste centrale duo van de Eredivisie. Ook omdat ze weten dat ze geholpen worden door de rest. Hierdoor zijn wij als team in staat ons favoriete spel te spelen."