Fraser schudt Sparta wakker: 'Ik vind dat Royston Drenthe die rol moet vervullen'

Fraser schudt Sparta wakker: 'Ik vind dat Royston Drenthe die rol moet vervullen'

07-02-2019 15:33 Laatste update: 15:42
17

Henk Fraser verwacht meer van routiniers als Royston Drenthe. Het valt de Sparta-trainer op dat zijn spelers elkaar nauwelijks de waarheid durven zeggen.

Fraser was donderdagochtend tijdens de training ontstemd over het feit dat zijn spelers elkaar niet corrigeerden. "In het algemeen durven we elkaar veel minder de waarheid te vertellen. Zowel maatschappelijk als in de sport", concludeert de trainer van Sparta in gesprek met RTV Rijnmond.

"In mijn tijd waren we ook vrienden, maar we trainden elkaar ook. Je had volledige weerstand. Dan kan je wel eens iemand raken. Natuurlijk ontstond er ook wel eens een stoeipartij, maar over het algemeen werd wel de waarheid verteld. Juíst omdat we vrienden waren. Dat heb ik de spelers net ook verteld."

"Echte toppers vertellen elkaar de waarheid", vervolgt Fraser. "En soms kan dat best confronterend zijn. Ik vind dat Adil Auassar deze rol moet vervullen bij ons. Ik vind dat Royston Drenthe deze rol zou moeten vervullen en ik vind dat Bart Vriends dat zou moeten doen. Maar ook zij zijn opgegroeid in deze tijd, waarin het wat moeilijker is om dat te doen."