'Grote problemen voor FC Twente: maar liefst vijf spelers afwezig in topper'

'Grote problemen voor FC Twente: maar liefst vijf spelers afwezig in topper'

Gepubliceerd: donderdag 7 februari 2019 om 17:25do 07-02-2019 om 17:25

FC Twente mist vrijdag tegen Sparta een groot aantal spelers. Javier Espinosa, Tim Hölscher, Ulrich Bapoh en Rafik Zekhnini moeten de topper aan zich voorbij laten gaan.

Dat meldt TC/Tubantia. Ook achter de naam van aanvoerder Wout Brama staat een groot vraagteken. Een grote tegenvaller voor trainer Marino Pusic, die echter niet bij de pakken neer gaat zitten. "We zitten een beetje met gemengde gevoelens", vertelt Pusic aan Tubantia. "Qua blessureleed was het een matige week, maar de intensiteit en de spirit op de trainingen was geweldig. (...) Het is zoals het is. Ik heb vertrouwen in de jongens die we wel hebben."

Friday werd afgelopen transferperiode op huurbasis overgenomen van AZ, waar hij geen kansen meer kreeg. De spits mag vanaf donderdag in actie komen voor Twente. Het duurde even voor hij speelgerechtigd was omdat hij geen tewerkstellingsvergunning had. 'Het probleem voor Twente ligt bij het UWV en het hanteren van de zogenaamde calamiteitenregeling', schrijft Tubantia. Inmiddels is Friday dus wél speelgerechtigd, zo meldt Twente. 

Twente gaat aan kop in de Keuken Kampioen Divisie en verdedigt een voorsprong van vier punten op nummer twee FC Den Bosch. Sparta heeft momenteel acht punten minder en staat vierde. Voor de Rotterdammers lijkt de wedstrijd tegen Twente dus de laatste kans om mee te doen om het kampioenschap. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws