Van der Gaag voorziet zware reeks: 'De toekomst van deze club staat op het spel'

Van der Gaag voorziet zware reeks: 'De toekomst van deze club staat op het spel'

07-02-2019 20:24
10

Na de fikse 3-0 nederlaag bij De Graafschap staat het water tot aan de lippen bij NAC. De Brabanders staan na de smadelijke nederlaag in Doetinchem onderaan in de Eredivisie en trainer Mitchell van der Gaag roept op tot actie.

De Bredanaars spelen aanstaande vrijdag thuis tegen AZ en treffen volgende week zondag Ajax in de Johan Cruijff Arena. Een pittig programma waarin NAC punten moet zien te vergaren. "Het gaat om de toekomst van de club", duidt Van der Gaag het belang van de resterende wedstrijden voor NAC. "Die toekomst staat op het spel. Het gaat erom dat we voor elkaar door het vuur gaan. Want we willen met z'n allen in de Eredivisie blijven."

Voorlopig blijft NAC dat proberen met Menno Koch als aanvoerder. De centrale verdediger kreeg na de nederlaag in Doetinchem veel kritiek, maar vooralsnog behoudt hij zijn aanvoerdersband. "Hij is gekozen door de groep, hij is niet het probleem", legt de trainer van NAC uit. "En voordat we ons alleen op hem of het centrale duo toespitsen, daar ligt het probleem ook niet."

Lees ook: NAC-aanvoerder onder vuur: 'Maakt geen reet uit of ik die band om heb of niet'