Cruciaal duel voor Sparta aanstaande: 'Als we verliezen is de droom wel voorbij'

Cruciaal duel voor Sparta aanstaande: 'Als we verliezen is de droom wel voorbij'

07-02-2019 21:19
10

Royston Drenthe stipt het belang aan van het duel tussen Sparta en FC Twente. De Rotterdammers staan op dit moment acht punten achter op de koploper in de Keuken Kampioen Divisie en ze hebben dus een zege nodig om de titeldroom levend te houden.

Sparta treft de Tukkers vrijdagavond op het eigen Kasteel, waar het dit seizoen nog ongeslagen is. "De tijd dringt voor ons, we moeten nu echt aansluiten", vertelt Drenthe voor de camera's van FOX Sports. "We weten dat het gat te groot is als we de pot verliezen, dus we willen het publiek laten zien dat we nog mee kunnen doen."

"Als we verliezen denk ik dat de titeldroom wel voorbij is.", vervolgt de ervaren linkermiddenvelder van Sparta. "Dan moeten we ons focussen op nacompetitie, maar dat is niet wat ik wil. Ik wil nog meedoen om de titel."

Na het gelijke spel van Sparta in Volendam (2-2) baalde Drenthe dan ook als een stekker. "De mensen thuis weten dat ze me even met rust moeten laten rondom zo'n wedstrijd. Ik neem een verliespartij soms iets te zwaar op me, dat weet ik, maar dat gaat er nooit uit."