De Jong geniet van degradatiestrijd: 'Iedereen denkt dat wij eruit gaan, prima'

De Jong geniet van degradatiestrijd: 'Iedereen denkt dat wij eruit gaan, prima'

07-02-2019 22:01
20

Henk de Jong blijft in goede en in slechte tijden altijd zichzelf. De trainer van De Graafschap moet de Superboeren in de Eredivisie houden en na de 3-0 thuiszege op NAC is die missie iets eenvoudiger geworden. Desondanks verandert De Jong niets aan zijn werkwijze.

De Jong staat erom bekend altijd optimistisch te blijven. "Ik hoor weleens dat mensen zeggen dat ik een spelletje speel", zegt de coach in gesprek met Voetbal International. "Nou, die mensen kennen me niet. Intern ben ik gewoon kritisch, vergis je niet. Maar ik kom wél voor mijn jongens op en ik zie altijd aanknopingspunten, anders stop ik ermee. Zo ben ik als mens."

"Dat is ook mijn kracht, dus dat ga ik niet veranderen", vervolgt De Jong. "Ik kan voortaan in heel moeilijke bewoordingen praten, zodat mensen zeggen: 'Wauw, die trainer denkt er goed over na'. Maar ik héb gewoon geen moeilijke praat. Kop d’r voor, meer is het niet."

De trainer van de Superboeren geniet van de degradatiestrijd die hij voert met De Graafschap. "Dit is toch het mooiste wat er is? Héérlijk. Wat hebben wij nou te verliezen, man? Helemaal niks toch? Iedereen dacht, en denkt, dat wij eruit gaan. Nou, prima. Dan gaan wij het tegendeel bewijzen, zo simpel is het."