Denen trekken vaak met elkaar op bij Ajax: 'Door Kasper ben ik minder eenzaam'

Denen trekken vaak met elkaar op bij Ajax: 'Door Kasper ben ik minder eenzaam'

07-02-2019 22:10
62

Rasmus Kristensen hecht veel waarde aan de aanwezigheid van Kasper Dolberg bij Ajax. De Deense rechtsback trekt veel op met zijn landgenoot en zonder hem had hij zich naar eigen zeggen waarschijnlijk eenzaam gevoeld in Amsterdam.

Kristensen maakte een jaar geleden de overstap naar Ajax en trof daar met Kasper Dolberg en Lasse Schöne twee landgenoten in de selectie. "Ik vind het niet moeilijk om nieuwe vrienden te maken, maar als voetballer is het heel anders dan als je in Amsterdam bent om te studeren", legt de rechtsback uit in een interview met Ajax Life. "Als voetballer kun je niet doordeweeks de kroeg in en je maakt geen deel uit van een groep studenten."

"Daarom is het fijn om Kasper te hebben, dat is andersom voor hem net zo", vervolgt Kristensen. "Hij helpt me met niet eenzaam zijn. Het is prettig om naar elkaar toe te trekken, we leven toch allebei in een ander land. Het is dan ook fijn iemand te hebben om je tijd mee door te brengen. Vergeet niet dat we veel vrije tijd hebben. Ik kom rond 14.00 thuis en een dag kan lang duren als je verder niets te doen hebt."