Van Aanholt wilde transfer afdwingen: 'Ik moest rustig aan doen in de wedstrijd'

Van Aanholt wilde transfer afdwingen: 'Ik moest rustig aan doen in de wedstrijd'

Gepubliceerd: donderdag 7 februari 2019 om 23:37do 07-02-2019 om 23:37

Patrick van Aanholt en David Moyes zijn niet de grootste vrienden. Van Aanholt speelde bij Sunderland onder de Schotse trainer, maar was niet onder de indruk van diens werkwijze en vertrok daarop naar het Crystal Palace van Sam Allardyce. 

De trainingsmethodes van Moyes vielen niet in de smaak bij Van Aanholt, zegt de linksback in gesprek met The Sunderland Echo. "Hij was met ieder detail bezig. Tenen die naar beneden moeten wijzen, armen die drie meter van elkaar moeten zijn, signalen moeten geven. Al dat soort dingen. Ik dacht bij mezelf: 'Is deze man serieus?'"

Van Aanholt zette al snel in op een transfer en Sam Allardyce, zijn oude trainer, was geïnteresseerd. "We speelden in de transferperiode een uitwedstrijd bij West Bromwich Albion", vervolgt Van Aanholt. "Mijn zaakwaarnemer belde me en zei dat Sunderland een bod (van Crystal Palace, red.) had geaccepteerd dat ze niet konden weigeren."

"Maar ik moest nog een wedstrijd spelen, dus belde ik Allardyce op", vervolgt de linksback. "Hij zei: 'Doe wat je moet doen morgen, maar raak niet geblesseerd. Doe rustig aan. Ze hebben het bod al geaccepteerd dus je bent al van mij'." Na de wedstrijd vertrok Van Aanholt dan ook naar Selhurst Park, waar hij nu nog steeds de kleuren van Crystal Palace verdedigt.

Plaats een reactie

donderdag 7 februari 2019 om 23:42
Chemie is bijzonder. Vraag maar aan allen met gelukte vs mislukte relatie. Misschien tzt weer treetje hoger, Patrick?
Vind ik leuk
Il Gordo +18640
donderdag 7 februari 2019 om 23:42
Sam Allardyce, ouwe boef. En maar klagen.
Vind ik leuk
vrijdag 8 februari 2019 om 00:10
Prima speler voor middenmoter in de PL. Is bezig met een mooie carrière, interlands gespeeld en heeft zich al lang binnen gevoetbald.
Vind ik leuk
vrijdag 8 februari 2019 om 00:46
Voor Palace-begrippen zitten ze sowieso erg luxe qua full-backs, Wan-Bissaka aan de rechterkant is nog een stuk beter (en jonger) en het zou goed kunnen dat hij aankomende zomer aan een grote club wordt verkocht, Van Aanholt zit eigenlijk prima op zijn plaats momenteel.
Vind ik leuk
vrijdag 8 februari 2019 om 01:23
Juist door rustig te doen, raak je soms geblesseerd.
Vind ik leuk
Chopper +12
vrijdag 8 februari 2019 om 07:17
Met zo’n naam zou je dat idd moeten kunnen weten :)
Vind ik leuk
vrijdag 8 februari 2019 om 21:01
Tsja haha. Ik ben zo’n beetje de grootste supporter van Edgar Manucharyan. Zoveel blessuregevoeligheid, maar in die weinige minuten die hij kreeg (door die véle verdomde blessures) een waar lust voor het oog. Edgar was een typische Ajax-buitenspeler. Helaas hebben blessures roet in het eten gegooid. Nooit zal ik hem vergeten.
Vind ik leuk
vrijdag 8 februari 2019 om 06:44
Rustaaaaaaghhh aan doen patrickje
Vind ik leuk
vrijdag 8 februari 2019 om 07:13
Misschien was Moyes wel serieus bezig met zijn vak. 😆😂😜😂
Vind ik leuk
Aihlre +412
vrijdag 8 februari 2019 om 07:43
Tsja die Moyes, hoezo details in topsport. Waar heeft die man het over.....
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws