Advocaat wijst Feyenoord af: 'Besloten om geen vervolg te geven aan het gesprek'

Advocaat wijst Feyenoord af: 'Besloten om geen vervolg te geven aan het gesprek'

Gepubliceerd: vrijdag 8 februari 2019 om 00:02vr 08-02-2019 om 00:02

Laatste update: vrijdag 8 februari 2019 om 06:29vr 08-02-2019 om 06:29

Dick Advocaat heeft geen trek om vanaf volgend seizoen trainer te worden van Feyenoord. De huidige trainer van FC Utrecht heeft de Rotterdammers gezegd dat hij geen trainer wil worden in De Kuip omdat er een negatieve sfeer hangt rond zijn aanstelling.

Dat melden diverse media, waaronder De Telegraaf. Advocaat heeft via zijn zaakwaarnemer Rob Jansen aan Feyenoord laten weten dat hij geen interesse meer heeft in het hoofdtrainerschap bij Feyenoord. Daardoor moet technisch directeur Martin van Geel, die Advocaat tot droomkandidaat had gebombardeerd, op zoek naar een andere oplossing.

"Ik heb een oriënterend gesprek gehad met Feyenoord", licht Advocaat zijn beslissing toe in gesprek met De Telegraaf. "Daar ga ik niet over jokken. Dat was een gesprek zonder dat een van beide partijen al conclusies trok. Toch heb ik nu besloten om geen vervolg te geven aan dat eerste gesprek."

"Feyenoord is een heel grote club", vervolgt de oefenmeester van FC Utrecht. "En voor mij was het echt een grote eer om daar te mogen werken. Maar er is zo’n negatieve sfeer rond mijn eventuele benoeming ontstaan, dat ik tot dit besluit ben gekomen. Want die negatieve sfeer, daar zit Feyenoord niet op te wachten en ik ook niet."

Volgens het Algemeen Dagblad was het de bedoeling dat Advocaat één seizoen aan de slag zou gaan als trainer van Feyenoord en dat Dirk Kuyt met hem mee zou kijken. Na een jaar had Feyenoord een beslissing willen nemen of Kuyt er klaar voor zou zijn om zelf trainer te worden. Aanstaande vrijdag staat een bijeenkomst met Van Geel en de overige verantwoordelijken van Feyenoord gepland om de vervolgstappen te bespreken.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws