'De Ligt kan nu al mee bij Barça, had twee jaar terug al naar Chelsea mogen gaan'

'De Ligt kan nu al mee bij Barça, had twee jaar terug al naar Chelsea mogen gaan'

08-02-2019 07:14
28

Matthijs de Ligt is de Eredivisie al ontgroeid en moet zo snel mogelijk naar het buitenland, vindt meesterscout Piet de Visser. NOS-commentator Frank Snoeks denkt echter dat het voor de Ajax-captain geen kwaad kan om nog even in de Eredivisie te blijven.

De Visser laat aan de NOS weten dat De Ligt al jarenlang op zijn lijstje staat. "Op zo'n jonge leeftijd al aanvoerder van Ajax... Dan ben je echt buitencategorie in Nederland. Van mij had hij al twee jaar terug naar Chelsea mogen komen", stelt de 84-jarige Zeeuw, die FC Barcelona ook een goede optie zou vinden. "De Ligt kan daar zo mee, denk ik. Belangrijk in zijn keuze is dat hij een club kiest waar hij echt kan spelen."

Snoeks vindt echter dat De Ligt niet te veel haast moet maken. "Hij mag best nog wat extra meters in de Eredivisie maken. Laat hem eerst maar eens iets winnen met de club." De voetbalcommentator vindt De Ligt op Eredivisie-niveau niet onfeilbaar en licht de met 6-2 verloren Klassieker in De Kuip eruit. "Hij stond bij sommige tegendoelpunten echt niet goed. Bij De Ligt komt er soms nog weleens een muis doorheen, en misschien zelfs een hond."

Als de Ajax-captain dan toch uit Amsterdam wil vertrekken, zou de Serie A een mogelijke bestemming kunnen zijn. "Juventus zou een goede optie zijn", denkt Snoeks, die echter een kanttekening plaatst. "Je krijgt alleen in Italië wel wat anders over je heen als je een foutje maakt. In de Eredivisie wordt dat iets eerder vergeven."